Ben jij bang voor een Derde Wereldoorlog?

Gepubliceerd op 13 maart 2022 om 13:15

Lig jij momenteel onder een dekentje met een akelig en onbestemd gevoel, alsof het morgen allemaal over kan zijn? Word jij naar van alle nieuwsberichten en kun je er met je verstand niet bij wat er momenteel gebeurt. Raak jij misschien overspoelt en blijven gedachtes over wat mogelijk kan gebeuren, maar rondspoken in je hoofd? Helpt het je ook, dat dippen?

Lastig heh? Dat je hier geen invloed op hebt. Wel heb je invloed op hoe jij ermee om gaat! Waar kies jij voor, voor leven in angst of kijken naar wat er wel is en wat jij kunt doen. Tel je zegeningen, wees dankbaar voor wat je hebt.  Doe jij al mee aan een actie voor Oekraïne of heb jij al geld gestort op giro 555? Laat je horen en kom in actie!

Ik heb afgelopen week een pakket samengesteld voor baby's en peuters, het wordt door een vrachtwagen van Post NL naar de Poolse grens gebracht. Al is het een druppel op een gloeiende plaat, een klein gebaar, ik heb wel het gevoel dat ik wat doe...

Afgelopen week hoorde ik een nummer van Jaap Reesema: Mijn Kleine Presidentje. Het liedje raakte mij, hoe klein en simpel kinderen denken is waar wij, volwassenen, nog veel van kunnen leren. Naar elkaar omzien, elkaar helpen, troosten en in verbinding blijven met elkaar, ook al ben je wel eens boos op elkaar. Nu maar hopen dat onze (klein)kinderen die wijsheid niet verliezen wanneer ze volwassen worden.

Ten slotte nog een klein gewetenvraagje voor Opa Poetin: Wanneer jij je kleinzonen in de ogen kijkt, hoe wil je dan herinnerd worden? Als een opa die de wereld verslindt of een opa die de wereld verbindt?

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.