Over mij

Ik ben Mira Homan, geboren in 1972 in Noord-Holland en sinds 2002 woonachtig in Drenthe. Naast mijn werk als Auto-immuun & Alopecia Coach ben ik ook in loondienst als autisme-coach. Samen met mijn man woon ik in Assen, op loopafstand van de binnenstad, maar ook vlak bij het bos. Fantastisch om hier te wandelen of te fietsen. Heerlijk om zo lekker je hoofd leeg te maken. Ik heb twee volwassen dochters en inmiddels hebben we 3 kleinzonen en 1 bonus-kleindochter, wat een rijkdom!

Van jongs af aan ben ik geboeid door mensen, altijd bezig met waarom mensen doen zoals ze doen. Het coachen en inspireren van mensen geeft mij energie. Ik houd niet van poespas en poeha, doe maar gewoon! Mensen die mij kennen zeggen over mij dat ik een ‘mensenmens’ ben, dat ik goed kan luisteren en verbinden. In 2012 heb ik mijn online coach-opleiding afgerond en in 2021 heb ik opleiding; De Gouden Schakel gevolgd bij Sanders & De Haan. Hierdoor mag ik mij inmiddels 'transformatieve lifecoach (& mediator)' noemen. (aangesloten bij Beroepsvereniging ITCO; zie onderstaande link). Ik werk nog altijd nauw samen met Sanders & de Haan, word wel eens ingehuurd en ik schrijf regelmatig inspiratiemails.  Dat schrijven dat doe ik sowieso erg graag, op mijn sociale media kun je vele posts lezen die gaan over Auto-immuunklachten & Alopecia.  Wist jij al dat ik een boek schrijf over Haarverlies en Kaalheid (Alopecia) bij vrouwen en meisjes? Binnenkort meer hierover op deze website.

In mijn leven heb ik heel wat pech gehad met mijn gezondheid. Dit begon met endometriose, waaraan ik een aantal keren geopereerd ben. Daarna bleek dat ik ook Auto-immuunklachten ontwikkelde. Ik heb "een beetje van Sjögren en een beetje van SLE" en hiernaast heb ik Alopecia.  Dit zorgt voor een scala aan klachten, waarbij de klacht; vermoeidheid, toch wel op nummer één staat.

Ben jij benieuwd waarom ik Auto-immuun & Alopecia Coach ben geworden? Ik heb zelf veel geworsteld met mijn Auto-immuunklachten en mijn Alopecia. Ik heb inmiddels geleerd om er anders mee om te gaan! Nu is het mijn missie om jou te inspireren hoe jij, met een andere mindset, ook  (anders) naar jouw klachten kunt kijken. Laat je klachten niet langer je leven bepalen en kom weer in je kracht! Ook jij hebt, met jouw aandoening, recht op een relaxter, energieker en gelukkiger leven. 

Nu je weet wie ik ben, wil je vast ook weten wat je bij mij kunt halen. Graag kom ik met jou in contact als jij op zoek bent naar een luisterend oor, als je op zoek bent naar tips en/of adviezen m.b.t. Auto-immuunklachten en/of Alopecia.  Tijdens ons gesprek stel ik coachingsvragen, omdat ik jou wil motiveren en inspireren. Hoe fijn is het als jij daardoor weer lekkerder in je vel komt te zitten, zodat jij vol vertrouwen vanuit je hart die keuzes gaat maken die goed zijn voor jou en je omgeving! Verwacht niet dat ik je vertel wat je precies moet gaan doen. Ik stel vragen en houd je af en toe een spiegel voor. Dit doe ik met humor, liefde en volledige aandacht voor jou, ik communiceer open en eerlijk en zal direct zijn als het nodig is. Eng? Welnee, ik heet niet voor niets GEWOON MIRA. Er zijn geen domme of gekke vragen en/of gedachten én je hoeft je ook nergens voor te schamen!

 

Gewoon Mira, Gewoon voor jou!

 

 

Teamlid & partner van Sanders en de Haan