Wist jij dat niemand anders je leven beter kan maken?

Gepubliceerd op 9 februari 2023 om 18:54

Als jij wilt dat je leven beter wordt, dan moet jij het ZELF beter maken. Echt waar! Het is je eigen verantwoordelijkheid, PUNT.

Dus wanneer jij iets wilt veranderen dan moet jij in actie komen! Jouw verantwoordelijkheid <-> jouw geluk. Jij bent dus degene die veranderingen moet doorvoeren als je wilt dat dingen beter of anders worden. Niet Rutte, niet je baas, niet je collega, niet je prins op het witte paard, niet je beste vriendin of je partner.

Blijf dus niet wachten op een wonder! Stel je dromen niet uit, maak jezelf niet afhankelijk van een ander. Het heeft geen zin, want niemand komt je leven fiksen. Dus als je het toch zelf moet doen, kun je er net zo goed nu mee beginnen!

Shit happens, je hebt niet altijd in de hand wat er gebeurt in je leven. Je bepaalt wel zelf hoe je met een gebeurtenis omgaat. Je kunt rustig besluiten dat een situatie op dit moment misschien niet wenselijk is, maar dat het nu eenmaal wel de werkelijkheid is. En dat je er dus maar beter zo goed mogelijk mee om kunt gaan. En weet je? Hoe beter je hierin wordt, des te groter de kans is dat er minder vervelende dingen gebeuren. Dit omdat je je verantwoordelijkheid neemt en jij dus je zaken beter op orde hebt.

Mensen die hun verantwoordelijkheid nemen beseffen dat hun problemen, hun problemen zijn. Ze zijn geen slachtoffer, ze lossen problemen op wanneer ze nog te overzien zijn. Hierdoor ervaren ze uiteindelijk minder problemen, dit maakt hun leven een stuk eenvoudiger.

Wanneer jij dus in de put zit, er iets tegen zit of iets niet lukt, pak dan je verantwoordelijkheid.  Bedenk: Oké, shit happens, maar; wat kan er wel? Omdenken dus! (denken in mogelijkheden). Vraag jezelf af: Welke kleine stap kan IK zetten om de situatie beter te maken? Zo kun je bijvoorbeeld de psychische problemen van je beste vriendin niet voor haar oplossen, maar je kunt wel thee met haar drinken, naar haar luisteren en haar een dikke knuffel geven.

Er is ALTIJD iets dat je kunt doen om de situatie te verbeteren. Het is de kunst om kleine kansen te zien en deze te pakken. Zodra je namelijk kleine stapjes begint te zetten, besef je dat je helemaal geen slachtoffer bent. Je bent actief aan het 'dimmen' (denken in mogelijkheden), dat voelt fijn, ook al zit je nog zo diep in de shit.

Blijf dus niet afwachten tot het beter wordt, je bent dan aan het 'dippen' (denken in problemen), dit helpt je echt niet verder. Jij bent aan zet, het is jouw leven, dus pak het terug en ga het beter maken.  Stop met eindeloos klagen en negatief zijn en kijk naar wat je wel kunt doen om de situatie te verbeteren.

Steuntje in de rug nodig? Ik ga graag met jou in gesprek, zo nodig houd ik jou liefdevol een spiegel voor. Waar wacht jij nog op?

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Joke
8 maanden geleden

Sorry, maar vindt deze blog beetje onrealistisch. Er zijn mensen die soms zo diep diep diep zitten. Dat de ander nodig is voor aan de hand nemen....ik krijg kriebels van deze tekst...