Welk voornemen heb jij voor 2022? Welke belofte maak jij aan jezelf?

Gepubliceerd op 2 januari 2022 om 14:28

Wanneer je kiest voor je eigen geluk, je hart gaat volgen en shit met anderen en jezelf oplost wordt het leven veel gemakkelijker. Dit klinkt simpel en dat is het ook. Jij kunt het ook als je het wilt en in actie durft te komen.

Ik heb afgelopen jaar de belofte aan mezelf gemaakt dat ik mijn eigen keuzes maak, dat ik in verbinding wil blijven met mezelf en de ander en dat ik mensen wil coachen die het ook anders willen.

Afgelopen jaar heb ik 'mijn shit' opgelost. Dat was niet altijd even makkelijk, het ging met vallen en opstaan.  Zo heb ik o.a. mijn auto-immuunziekte een plek gegeven. Ik dacht dat ik dit al gedaan had door het te negeren,  door het er vooral met niemand over te hebben (ze zien niets aan mij, dus ze begrijpen het niet) en door mijn best te doen zo gezond mogelijk te leven. Ik kwam er achter dat ik mij door mijn chronische ziekte niet goed genoeg voelde; ik kon immers niet meer functioneren zoals ervoor. Ik kreeg te maken met vermoeidheid, oog, huid-en speekselklierklachten, en artrose. Als klap op de vuurpijl kreeg ik te maken met haarverlies! Ineens was ik een vrouw met een ziekte die nooit meer overgaat èn een vrouw met een pruik!

Sinds ik omarmd heb dat ik niet kan veranderen dat ik ziek ben maar wel kan veranderen hoe ik er ermee om ga is er veel veranderd.  Het is mogelijk om gelukkig te zijn ondanks tegenslagen die je meemaakt. Heb jij ook te maken met een ziekte of andere tegenslagen?  Ik hoor het graag. Bedenk: Pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je het beste van jezelf geven... Waar kies jij voor?

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Annemiek
een jaar geleden

Goed van je Mira!!
Openheid over je ziekte en de consequenties ervan, wat een bevrijding zal dat geven!
Graag snel tot ziens/spreekt of what ever, je bent een topper naar mijn hart!