Taboe doorbreken

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 08:56

Ik speelde al langer met het idee, maar schoof het voor mij uit. Ik twijfelde erover, maar heb besloten om het gewoon te gaan doen! Weg met de onzekerheid, gewoon ervoor gaan. Laat de inspiratie maar komen én stromen.  Ik ga een boek schrijven.

Sinds ik Alopecia heb, lees ik in allerlei besloten groepen hoeveel vrouwen en meisjes ermee worstelen.  Er rust (nog) een heus taboe op haarverlies én kaalheid bij vrouwen en meisjes. En dus wil ik als ervaringsdeskundige juist hierover schrijven. Het wordt een boek, bedoeld voor vrouwen en meisjes die kaal worden of al kaal zijn, maar ook voor wie wil weten hoe het voelt om die vertrouwde haardos te missen. Het is een ervaringsverhaal, maar ook een boek met oplossingen en tips.

Voor mijn boek heb ik inmiddels een oproep gedaan op FB/Meta en Insta. Het leek mij leuk om samen met andere kale(nde) vrouwen op de boekomslag te staan. Het is tijd om het taboe te doorbreken, wij mogen er gewoon zijn. Inmiddels heb ik al een paar prachtige foto's van krachtige vrouwen mogen ontvangen.  Het sterkt mij om door te gaan. 

Het boek krijgt de titel: Help, ik word kaal! Het duurt misschien nog even voordat je het boek via mijn website kunt bestellen. Maar ik beloof jullie op de hoogte te houden!

Liefs, Mira

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

marieke
7 maanden geleden

geweldig mooi mens dat je er bent,dat je dit nu doet en gaat doen,voor jezelf en voor anderen,hoe geweldig moet dat voelen?iets vrijheid geven en het geen taboe meer laat zijn.en anderen daar ook een deel van laat zijn,en hun die vrijheid ook gunnen ,door jou openheid en ervaringen.in 1 woord geweldig wat je doet.❤