Houd jij van jezelf?

Gepubliceerd op 1 april 2022 om 12:18

Eén van de uitgangspunten die in de Gouden Schakel opleiding tot Lifecoach & Mediator centraal staat is: Ik hou van mij... Dat klonk voor mij een beetje zweverig en egoïstisch tegelijk. Inmiddels weet ik beter, want als je niet van jezelf houdt,  kun je er ook niet onvoorwaardelijk voor de ander zijn.

Jarenlang was ik iedereen aan het 'redden' en ging ik regelmatig mijn eigen grenzen over. Ik zorgde niet goed voor mezelf, gunde mij er geen tijd voor. Tot het te laat was en ik lichamelijke klachten kreeg...

Ik bleek een auto-immuunziekte te hebben, iets met Sjögren en SLE en als klap op de vuurpijl kwam daar ook nog Alopecia bij. Die laatste variant kwam afgelopen week, na een incident bij de Oscar-uitreiking, ineens onder de aandacht! Voor mij was die Alopecia echt een ding, na mijn haarverlies voelde ik mij echt afschuwelijk. Een vrouw zonder haar, auw! Ik die mijn kapsel regelmatig veranderde; nieuwe coupe, ander kleurtje... En dan daarbij de gêne die je ervaart als je kaal rondloopt, die starende blikken. En het ergste nog; dat mensen kunnen denken dat je vast heeeeel ziek bent en dus waarschijnlijk dood gaat, dat voelde voor mij echt heel ongemakkelijk.

Ik liet mezelf heel snel een haarwerk aanmeten, zoals mijn trouwe bloglezers weten. Daarmee was de kous natuurlijk niet af, want daarmee houd je natuurlijk nog niet van jezelf. Ik had dus nog iets te doen tijdens mijn opleiding met betrekking tot accepteren van mijn ziekten.

Inmiddels heb ik het een plek weten te geven en nu ik weer met mijzelf in verbinding ben, kies ik ook gemakkelijker voor mezelf. Omdat ik weet wat ik wil maak ik keuzes waar ik echt achter sta, ik geef grenzen aan! En weet je, daardoor voel ik mij nu rustiger en relaxter dan ooit.

Dat wil niet zeggen dat ik nooit eens baal van het klachtenpakket wat ik met mij mee zeul, zeker niet! Maar hee, ik kan wel blijven dippen, maar helpt mij dat verder? NEE. Dit ben ik! Ik deal er mee, ik kijk naar wat wel kan en wil anderen inspireren om vooral hetzelfde te doen. Hou van jezelf, jij bent goed precies zoals je bent...

Wil jij leren hoe je met ziekte of tegenslagen kunt dealen en hoe je weer van jezelf kunt leren houden, zonder fratsen of zweverig gedoe?  Let me know..

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jacobien
2 jaar geleden

Lieve Mira,
Wat heb ik een bewondering voor jou. Ik ben zo blij dat ik je heb leren kennen. Jij laat zien dat je ondanks tegenslagen kunt stralen, lachen, leren en leven.
Zet m (niet meer) op!
Liefs 💋

Mira
2 jaar geleden

Dank voor je lieve reactie Jacobien. Ik had een goede coaches die ondanks tegenslagen in hun levens altijd blijven lachen, leren en leven!
Liefs,
Mira

Joke
2 jaar geleden

Mira wat ben je een knappe, sterke vrouw♥️

Mira
2 jaar geleden

Dankjewel, lieve Joke

Annemiek
9 maanden geleden

Wat byzonder dat ik je site tegenkom. En deze blog . Ook ik kamp met sle en haarverlies. Pijn en enorme vermoeidheid.groet annemiek