Waar ben jij dankbaar voor?

Gepubliceerd op 19 december 2021 om 16:19

Dankbaar zijn voor jezelf en anderen, dankbaar zijn voor wat je hebt...

Geluk oproepen blijkt eenvoudiger te zijn dan we denken. Dankbaar zijn maakt jezelf en anderen om je heen gelukkiger. Wist je dat dit is onderzocht door verschillende wetenschappers?

Het uiten van dankbaarheid is eigenlijk een soort basis voor geluk en ook is het voor iedereen anders. Het is verbazing, waardering, iets van de zonnige kant bekijken, iemand bedanken in je leven, je zegeningen tellen... Dankbaarheid kan je humeur positief omschakelen en zodoende je dag en leven veranderen.

Het toepassen is eenvoudig, je kunt het iedere dag doen of iedere maand, ook kun je een dankbaarheidsdagboek bijhouden. Belangrijk dus om hiervan een gewoonte te maken om tot jezelf te komen.  Wanneer je regelmatig je aandacht naar het 'heden' trekt en dankbaarheid voelt zul je op lange termijn minder last hebben van stress, negatieve gevoelens en frustratie.

Echt waar, je wordt er dus gelukkiger van. Maakt niet uit hoe;  je kunt dankbaar zijn voor de vogels die fluiten, voor je nieuwe t.v.  of dankbaarheid voelen bij het aaien van je hond. Doe het in ieder geval regelmatig (bewust) en met gevoel... 

Waar ben jij dankbaar voor?

Vind je het lastig en wil je weten wat ik voor jou kan betekenen, bel mij gerust of stuur mij een berichtje!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.